sobota, 17. november 2012

Finalna modna revija - prva polovica

Organizatorji imajo en izraz, skrajšan na besedico 'tech', ki pomeni čas, ko se iz scenarija in priprav dogodek postavlja na odrske deske. To je najbolj stresni del, saj je potrebno zamisli in predstave spremeniti v naporne podrobnosti. Res je nadvse podobno pripiranju prstov v avtomobilska vrata. :)) Podrobnosti so šmentane žverce. Oder mora biti prilagojen, pa včasih prostor ni. Včasih postor je, pa svetloba ni. Pa ozvočenje trokira. Pa se stopničke majejo. Pa kdo zamuja. Pa je časa preveč ali premalo. Skratka, vedno je nekaj. Zapomniti si je treba, da dokler stvari tečejo naprej, je vse v redu. Zabavno celo. Iz minute v minuto bolj.

Najbolj ključen za uspeh je dober sistem. Razporeditev nalog določenim ljudem. Po možnosti v enaki meri, od začetka do konca. In ureditev prostorov. En prostor za postaje s stylingi. Poti, ki niso nametane, da se lahko hitro prečka in gre dalje. Drugi prostor za vizažiste. Tretji za frizerje. Če niso na voljo sobe, potem kotički. Ko je priložnost, se položaj takoj zasede. Ko se vadi, se vadi brez izjem, ne glede na stanje nedokončane frizure. Nobenih tavanj naokoli, da se čaka enega, medtem ko bi drugi lahko kaj pametnega počeli. Pomembno je, da modeli, ki se radi aktivno dolgočasijo, kaj berejo ali če to neradi počenjo, čakajo pač nekje na prijetnem. Precej nujno je tudi imeti veliko vode na voljo za hidracijo. In kakšen odmor za kavo. Pomembno je, da se na vrata pri izhodu iz zakulisja natančno napišejo razporedi: kdo hodi, kdaj, kako, v čem. Super je tudi, če kdo povezuje izhode. In seveda, velika naloga čaka tudi tistega, ki pomaga pri preoblačenju. Murphyjev zakon večernih oblek zapoveduje, da če je na obleki zadrga, se bo zatikala, če bodo trakci, se bodo vozljali, če je frizura velika, bo ovratnik majhen. Ampak vse se da. Nujno je seveda pred tem vse obleke pomeriti. In zložiti v zaporedje na kraju, kjer ima posamezen model jasno označeno 'postajo'. To zdaj vemo tudi v praksi:))


Postaje s styling na začetku... kasneje so bolj puhteči :))
Priprave na ličenje...
  Spreminjanje Aleksandre v nagajivega labodka...
Črni in črno-beli labod
Preverjenje luči in piljenje koreografije
Črni labodek
Pozornost, usmerjena na oblikovalca
Beli labod
Čopki, trepalnice....
Moški model, na pol poti do popolne preobrazbe ...
Še zadnje podrobnosti....

NAJPREJ UVOD

Najprej so finalistke stale v temi, dokler se ni pričela prva pesem. Dokler jih črna labodka, ki je prinesla svetlobo ni 'odklenila' in jih je Andreja predstavila. 



IZHOD OBLIKOVALKE NUŠE

Nato so vsi, razen finalistk, obhodili oder v kreacijah Nuše Smolič








NATO V KREACIJAH EXTRAFASHION











... SLEDI DRUGI DEL

1 komentar: