torek, 11. september 2012

Torkovske učne ure


Ljudje nas veliko sprašujejo, zakaj s takim projektom ne želimo na televizijo, a je odgovor predvsem v tem, da bi s televizijskimi kamerami dekletom odvzeli še tisto malo samozavesti, kar je nekatere komaj imajo. Seveda je taka manekenska realnost včasih kruta in seveda se nekateri branijo na tak način, da se vedejo nezrelo in nespoštljivo. Dejstvo pa je, da se vse skupaj odvija dosti bolj čudovito, kot smo si organizatorke sploh upale predstavljati. Tako dekleta kot žirantke komaj čakamo vsako naslednje srečanje.
       In seveda se vmes najde tudi kak filmček (posrečeno animiran, da se ga ne vzame preveč resno.) 
          Današnje popoldne, v sklopu torkovih učnih ur, je potekalo polno in naporno in nadvse poučno od dveh do sedmih zvečer. Najprej smo se s posameznimi kandidatkami pogovorili o točkovanju. Žirantke smo se že prej usedle ob kavici in primerjale mnenja. Nato smo vprašale tudi kandidatke same, kaj one mislijo o svojih 'beauty posnetkih'. Nazadnje smo jih povprašale o njihovem mnenju do ostalih kandidatk, čisto za na konec pa smo se pogovarjali o njihovem vedenju, sodelovanju pri nalogah, odnosih z javnostjo in odnosu do vizažist in frizerk. Tu in tam smo kakšno oceno priredili.
         Nazadnje je prevladalo mnenje, da je bila največje (pozitivno) presenečenje Pia, čeprav se mora v živo malce zadrževati; najlepše so se odrezale Klavdija (ki ji po nepotrebnem manjka samozavesti), Barbara (ki vse malce preveč analizira) in Maruša (ki mora pokukati izpod frufruja), največja stilska preobrazba čaka pa Suzano :)) Laura je všeč vsem, Kimi pa najlepše hodi.Tako kaže po enem tednu - pričakujemo pa seveda, da bo vsak teden nepredvidljivo! :))


         Drugi del teoretičnega pouka je bilo predavanje vizažistk o negi kože: povzetek predavanja boste dobile po pošti. Fotografinja je na hitro podala dve kratki lekciji - kako se NE pozira ter kaj pravzaprav pomeni akt. Poudarjeno je bilo, da naj se na daleč izognejo fotografom, ki vabijo dekleta na 'seksi' fotografiranja! Nikar! Sledila je Klarina učna ura o zdravi prehrani, odločnem razmišljanju ter vajah (in medtem je vizažistka čudovito oblikovala obrvi). 
             Eno uro je dekleta v boleče visokih petah učila hoje, obratov ter pravega notranjega ritma Tamara, nazadnje pa je Klara vse popeljala na trato in jih peklenskih petnajst minut vodila skozi tri rotacije (na videz preprostih!) vaj. Po vajah nihče ni ostal bled in suh :)) Pa smo mislili, da je bila včerajšnja aerobika naporna!!
               http://www.youtube.com/watch?v=AJNxU7lVZmc 




Eden izmed malih filmčkov iz prvega fotošuta.... :)

http://www.youtube.com/watch?v=aiJFqCNSdl8&feature=youtu.be