nedelja, 2. september 2012

Vprašanja kandidatk :



    1.       Ali moji kilogrami in starost predstavljajo velik problem?
Ne. Kilograme se da oblikovati, toda glede telesa je takole: ali si navdušena nad njim, ali ga spremeniš. Problem nastane, če ničesar ne spremeniš, pa se sovražiš in skrivaš.
S starostjo sta problem koža in energija. Toda obstajajo modeli, ki so stari 40 in imajo kožo dvajsetletnic – pazijo na njo. Energijo dobiš pa s pravilno prehrano, športom in odnosom do podvigov.
    2.       S kakšnimi očmi gledate na nas kandidatke in kaj zares šteje?
Preden se začnejo fotošuti, opazujemo samozavest - katera se skriva, katera kje sedi, katera je prišla točno in s stvarmi, ki so bile navedene … Iz vprašalnika izvemo, katera si res želi delo v svetu mode ali se ji to samo »fajn zdi«, da jo lajkajo na FBju. Torej katera je resna in katera otročja. … Iz razgovorov ocenimo kakšen vtis pusti kandidatka in iz domačih nalog, koliko profesionalno se jo sme jemati ali samo zapravlja naš in svoj čas.
    3.       Kdaj bom lahko šla na prvi casting? Ko se pri ponudnikih pojavi zanimanje (treba ga je vzbuditi!) in ko bodo mentorice/žirantke mnenja, da ste pripravljene in boste obvladale situacijo.
    4.       Ali bo aerobika obvezna? (glede na čas oziroma prevoz)
Aerobika, joga, vaje s Klaro, itd. so neobvezne, ampak so tam z razlogom. Ponujamo jih zastonj, z namenom, da vam pomagamo. Model mora kar nekaj časa preživeti v skrbi za svoje telo in če ne najde časa, potem je len, torej neresen. Kar se pa prevoza tiče – samo zaradi tega se ni treba pripeljati iz Izole, ker vam lahko Klara naloge in vaje da tudi drugače. Napredek se bo tako ali tako kmalu poznal.
    5.       Koliko stane book, ki ga lahko odkupimo? 500 EUR za kandidatke, če je v celoti naš. Book mora imeti najmanj 12 slik in vsem bo ponujena možnost najmanj dvanajstih fotošutov.
    6.       Ali bo kaj večje golote od kopalk pri fotošutingih? Vse to je stvar dogovora in izbire. Nikogar se ne bo sililo v kazanje preveč kože, ampak model mora biti zadržan iz pravih razlogov, ne zaradi tega, ker misli, da je grd.
    7.       Za kakršno koli pomoč se lahko obrnemo na vas? Itaq :)
    8.       Ali me lahko med tem slika drug fotograf? Kot rečeno, potrebno je paziti na ugled. Ne se kar vreči v vsak objektiv, ki bo prišel mimo. Če vas povabi na sodelovanje kvaliteten, resen fotograf, je to velika čast in seveda greste. Če pa bi vas rad slikal fant s poceni fotoaparatom, ki se gre modnega fotografa in bodo slike obupne, je pa to zelo odsvetovano. V vsakem primeru je potrebno predhodno javiti ime fotografa in če se ga še ne pozna, preveriti, kakšne izdelke namerava prikazovati, kje in s kakšnim namenom.
    9.        Kako pomembno je poznavanje imen in izrazov v modi? Vse to je del vtisa, ki ga naredite. Nihče ne mara tumastih modelov in to ni res, da je vsaka lepa ženska butasta. V primeru, da vas pokličejo na drag casting s priznanimi profesionalci, vi pa njim razlagate, kako si najbolj od vsega želite biti objavljene v Smrklji, gre vaš ugled pa-pa v sekundi. Znanje izkazuje zanimanje in izobraženost krepi samozavest. Lažje vam bo, če boste imele malce več znanja o tem svetu. Ne boste se počutile, kot da ljudje govorijo grščino, ko vas bodo kaj spraševali.