petek, 3. avgust 2012

Prvih nekaj datumov, ki si jih označite na koledarju:

31. 8. 2012 (petek) ob 13h v MCCjevi predavalnici: vpis, spoznavanje, plačilo prijav, izpolnjevanje vprašalnika, uvodno predavanje, vprašanja modelov ....
4. 9. 2012 (torek) ob 14h v MCCjevi predavalnici: prvo predavanje, predstavitev prvega fotošuta, navodila v zvezi z navadami in pričakovanji, postopki priprav in obdelav fotografij, teorija 'beauty' ličenja...
7. 9. 2012 (petek) ob 13h v MCCjevi predavalnici (vsaj na začetku): Beauty shoot (priprave in fotografiranje)
11. 9. 2012 (torek) ob 14h v MCCjevi predavalnici: Pregled fotografij, ocenjevanje modelov, komentiranje in razglasitev prvega točkovanja...

Še nekaj točk iz nastajajočega vprašalnika:

13. Ali bi te zanimala stilska preobrazba (striženje, barvanje las, oblikovanje obrvi in svetovanje pri osebnem slogu glede ličenja)?
14. Nameravaš sodelovati pri fotošutih in modnih revijah še naprej tudi, če boš izločen/a?
15. Razmišljaš, da bi se s fotografinjo dogovoril za odkup svojega BOOKa (po znižani ceni) in se tudi ti potegoval za sprejem v agencije?

Načrt za prvi fotošut - da vidite, da ni nič ne boli ;)

Prvi fotošut bo tako imenovan Beauty Shoot, kar pomeni, da bo ključen le videz modela - ne bo silnih frizur, veliko ličil, pompoznih oblek ali motečega zakulisja. Bistveno je, da se model zna sprostiti in da ne pričakuje, da se bo lahko "skril za stylingom". Narejeni bodo trije posnetki. Prvi je barvni posnetek, na katerem bo model sproščen, nasmejan in sijoč, kot da gre za naključni posnetek iz zakulisja. Drugi posnetek bo črnobel, bolj resen, z večjim poudarkom na modelovo prezenco na posnetku. Tretji ne bo del ocenjevanja, bo le igriv eksperiment za projekt tako imenovan Fibonaccijeva raziskava - namreč kako se stranici obraza pravzaprav razlikujeta.


Spremenjeni način selekcije

Malo zato, da ne bi prihajalo do favoritizacije, veliko pa zato, ker je tak način bolj zabaven in k sodelovanju povabi vse zainteresirane, smo z žiranti naredili novi načrt selekcije, ki bo potekala med avdicijo.
Načrt je tak, da pri ocenjevanju posameznih kandidat/k vsi predlagajo točke (pozitivno, negativno ali nevtralno) po sorazmernem deležu - žirantje, drugi kandidati/ke in spremljajoči bralci bloga. Modeli tako nabirajo polne ali prazne pike, po katerih se kmalu pojavi očitna ocena. Prisotnost vseh modelov na fotošutih je na tak način najmanj trikratna, postopek pa se po dveh mesecih skrči na sedem favoritov/favoritk - in že smo pri pol-finalu.
Še shema tule, za lažje vpogled.