petek, 31. avgust 2012

Nagovor žirantke in mentorice fizične dovršenosti


Pričakujem borke. Pričakujem punce polne energije, zanosa, želje po ustvarjanju boljšega jaza, izpopolnjevanju njihove lepote. Ne želim favorizirati kandidatk, vsako posebej bi si želela bolje spoznati in ji podati kakšen uporaben nasvet, ki jim bo v prihodnosti še kako dobrodošel.

Moje življenje je splet mode, športa in zdravja, zato  želim dekletom podati kanček svojih izkušenj in jih navdihniti in motivirati za zdrav način življenja, ki je ključ do uspešne kariere modela.
Krepitev in ohranjanje samozavesti, izobraževanje, vedoželjnost, zdrav duh v zdravem telesu so vrline top modelov, ki krasijo naslovnice in se samozavestno sprehajajo po pisti in s tem služijo svoj težko prigaran denar. Delo modela je vse prej kot lahko, vseskozi  si pod drobnogledom, velikokrat v družbi ljudi, ki jim predstavljaš samo obešalnik, vedno moraš biti videti zdrav in urejen, nikogar ne zanimajo tvoje osebne težave. Seveda pa je VEEEEELIKO lepih stvari, ob katerih na negativne pozabiš in jih sprejmeš kot nekaj samoumevnega.

Ne želim, da kandidatke jemljejo Septembrsko avdicijo kot mali zalogaj, ampak kot življenjsko izkušnjo, ki jim bo ponudila še eno stopničko na poti k uresničitvi svoje pozitivno doživete in nagrajujoče manekenske kariere. Punce, ki te stopnice ne bodo uspele prestopiti, bodo utemeljeno izločene in s tem bo jasno nakazano, da (še!) niso zrele za modni svet.

Tudi sama sem se z modnim svetom precej časa samo od strani spogledovala in si predstavljala o njem marsikaj lepega in slabega. Dokler tega psihično in fizično ne doživiš, ne moreš vedeti kaj to je in koliko v resnici zmoreš. Sama nisem imela doma nobene podpore, nobene prijateljice, ki bi razumela mojo željo po karieri, vendar mi je vseeno uspelo!
Nikoli, nikoli, nikoli, ne recite, da ni bilo priložnosti, kjer bi se lahko preizkusile kot model, ker je le teh ogromno. Potrebno je samo veliko jeklene kože, želje, samozavesti – in vaje.

Prvi nasveti, ki bi jih želela podeliti s kandidatkami bi bili, da naj se čim prej začnejo obdajati s pozitivnimi ljudmi, naj dvignejo svoje ritke danes in naredijo nekaj za to, da bodo imele rade svoje telo, hkrati pa stremeti k temu, da v vsaki stvari, ki jo opravljajo, dajejo od sebe 100%! Ostanejo naj samokritične in spoštujejo mnenja  in nasvete, ki jih bodo prejele v tej novi življenjski zgodbi, ki se je začela odvijati danes...

P.S.: Če bi me katerakoli želela karkoli povprašati, želela kakšen nasvet, naj me kontaktira na FB in se zmenimo za klepet in kavico, vedno. ;) 

                                                                                                                                          Klara P.

VPIS!! :D





                1.       Pia Piršič – tako zanimiva, da bi jo povabil na kavo
                2.       Lana Cotič – odločna in očarljiva
                3.       Mojca Šterk – prikupna športnica
                4.       Lara Helbel – nebrušen diamant
                5.       Barbara Horvat – Diva v nastajanju
                6.       Kim Vovk – čudovita intelektualka
                7.       Klavdija Žvegler – sijaj pod tančico
                8.       Suzana Lazar – super energija
                9.       Laura Kregar – tiha eleganca
               10.   Teja Rojnik – mala grška boginja
               11.   Ana Cvetičanin – izklesana in umna
               12.   Maruša Orel – temnolasa kresnička

Prostora imamo še za tri! Hitro, hitro, prijave veljajo še do torka!

Po pričakovanjih, je bil tale petek izjemen dan. Toliko novih obrazov! Toliko novih čudovitih ljudi! Niti eno dekle (samo dekleta?! Kje so vsi fantje??) ni bilo dolgočasno – z vsako bi se pogovarjala cel dan! Žirantke smo se komaj prisilile, da jih nismo vseh peljale na kavo in izmenjale še cele gore mnenja o modi. A za to bo še čas. Nekatere imajo več navdušenja kot teoretičnega znanja, druge več elegance kot nastopa, spet tretje izrazite osebnosti in jih je užitek poslušati! Pri vseh je bilo nadvse zoprno, da se nismo mogli fotografirati že prvič! Naj že mine naslednji teden, da jih dobimo vse pred objektiv! :D

Za fotografa ni nikoli nič tako čudovitega, kot to, da ima čast fotografirati toliko lepote. Morda je edina stvar še boljša od tega to, da mentorji odstremo sramežljivost, pomanjkanje samozavesti in predsodke in potegnemo na plano nove modne osebnosti v nastajanju.