torek, 16. oktober 2012

Domača naloga:

(Da vam ne bo dolgčas do petka :))

Super ste opravile prejšnji dve nalogi in v soboto na predavanjih bomo ponovili pozdrave v tujih jezikih, bonton in s katerimi fotografi bi si želel v prihodnjem letu delati kot modeli. Za nekatere v enem letu še ne boste dovolj dobre, drugi se veselijo vsakega novega poznanstva in boste z njimi dopolnile pozitivne izkušnje svoje kariere. Naj vas zavrnitve ne prizadenejo - to preprosto pomeni, da bodisi še resnično niste na njihovem nivoju in prav je, da vam postavljajo visoke pogoje; lahko pa seveda tudi, da so snobi. Do vseh bodite potrpežljive in profesionalne. V resničnem svetu so zavrnitve del vsakdanjika. Na drugi strani tega kovanca pa so poznanstva s super fotografi, s katerimi boste delale leta in leta in se boste odlično ujeli. 

Domača naloga 1: Napišite pet spletnih portalov, v katere se lahko mlad model včlani, in preko njih išče naloge, stranke ter širi mrežo svojih storitev tudi onkraj mej države.

Domača naloga 2: Počasi bomo pričeli delati vaše bloge. Naj si vsaka uredi emajl naslov pri gmailu, če ga še nima, ter naj napiše: svoje profesionalno ime (malce imejte v mislih, da v tujini silno težko izgovarjajo, razumejo ali lajkajo preveč zapletene priimke, zato so vzdevki ali okrajšave dobrodošli), ter en kratek stavek, s katerim bo povzela podobo svojega bloga.

Denimo, Tamara je imela na svojem "The Deep Blue"; Eva osebno ima kot papirnata poganka na svojem že nekaj časa "Nobody, not even God can read a closed book.", Andreja "... shramba za besede, ki si želijo postati zgodbe...", itd... Ustvarite si svojo internetno persono. Vsaj za začetek. Blog se da vseskozi spreminjati.

Priporočam vam, da si pogledate precej simpatičen blog akt modela Holly, ki mu sledimo že nekaj časa, saj ima zelo velikodušen vpogled v svoj napredek, sodelovanja z mednarodnimi fotografi in je zelo sproščeno in komunikativno dekle. Na začetku svoje kariere jo je fotografirala tudi Zemotion, ena izmed Evinih vzornic. http://ivoryunderworld.blogspot.com/