četrtek, 6. september 2012

Navodila za petek, še enkrat..

Prinesite, kot dogovorjeno - VEDNO -
- vodo
- prigrizek
- nekaj za speti lase
- sp. perilo kožne barve
- oprijeto športno opremo
- brezrokavo majico (belo ali sivo ali barvno, ni bistveno)
- čevlje s peto in športne čevlje
- svojo krtačo za lase
- vlažilne robčke
- svojo kremo za obraz

- Pridite popolnoma nenaličene, brez zadev v laseh (lakov, gelov...), vendar ne pretiravat s puljenjem obrvi, prosim. Naj to uredijo profesionalne vizažistke. Ne se obremenjevat zaradi mozoljev. Ne se preveč živcirat. Tole je kot prvi dan šole - najprej abeceda in koliko je 1+1 :) Zabavne reči :)

Kako si zgradiš super kariero...


Kako si kariero uničiš...


Prvo predavanje (ki je bilo v torek)


Torej. Kaj smo se naučili na samem začetku?

Andreja je poudarila pomen kulturnega stiska roke ter uvodnega nastopa. Kako biti oblečen (ne preveč kričeče, ne ceneno, ne nespoštljiv do ljudi, ki se na modo zelo spoznajo...), kako se predstaviti, česa se izogniti ... Kam dati roke ... To so čiste osnove in veljajo za vse ljudi, ne le za modele.

Za domačo nalogo ta teden je: tista uvodna predstavite, ki ste jo morale prikazati pred žirantkami, bo v torek ponovljena v ANGLEŠČINI. Zakaj, verjetno ni potrebno razlagati.

Tamara je povedala nekaj zelo zabavnih in poučnih zgodb o tem, kaj vse lahko gre narobe na modni pisti. Ko je pokazala, kako lepo se mora hoditi - naravnost, vzravnano, energično in elegantno, je bil poudarek na tem, da je potreben takšen nastop ohraniti tudi, če padeš s piste, če kaj pade nate (drug model), če izgubiš čevelj, kos obleke, itd ... Hojo bomo dodobra zvadili, saj je naša prva modna revija že čez en mesec (kar bo hitro tu!).

Eva je šla skozi vprašalnik, kar zadeva najbolj splošne teme (znanje o modi bo sledilo enkrat kasneje.) Z nekaterimi so podebatirale, katere slike so primerne za BooKe in katere ne in kaj pravzaprav pomeni slika za book: da se obraz na slikah ne ponavlja (copy-paste), da je slika kvalitetna (profesionalna, retuširana), da je obraz pravilno osvetljen in center slike, da oči niso brez svetlobe, da nisi videti zaspana ali zadeta, da se nikoli ne ponovi isti styling

in pa to, da je potrebno v beauty shot, ki je na začetku booka, vložiti več energije, kot na vse ostale skupaj - saj je tukaj pomemben le tvoj pogled naravnost.

Klara je dekleta najprej zmerila (bust (prsi) - pas - boki) in stehtala, nato pa preverila, kakšno je dejansko stanje njihove kondicije. Kar se tiče sklec, je stanje dosti slabše, kot so dekleta napisala ob prijavi; kar se tiče počepov je dosti boljše; trebušnjaki pa niso tako lahki, kot so bili v osnovni šoli, kajne?

Za domačo nalogo torej - do torka napišite in pošljite na mail nekaj stavkov, s katerimi bi se predstavili vi osebno - v angleščini. Na tečaju pa se boste ponovno predstavile,  še bliže temu, kako narediš popoln prvi vtis, tudi, če si v tujini.