sobota, 1. september 2012

Primer "beauty shot"a in najbolj klasični nameni poziranja


(Lea iz Immortal Models Management)
Najbolj uporabljeni tipi modelov:

   KATALOG          KOMERCIALNI                   HIGH FASHION
   CATWALK         AKT
   BEAUTY           ZA NASLOVNICE KNJIG    FOTOGRAFSKI (NE MODNI)


Kako bo potekal prvi fotošut....



Načrt za petkov fotošut je takle:


Potrebujemo najprej vaše profilne fotke,
zato jih bomo naredili na tri načine.
Popolnoma 'direkt' portret bo brez ličil, z nazaj spetimi lasmi (ki bo črnobel.) Napakice na koži in podočnjaki bodo retuširani, brez panike. Tak portret bo prikazoval matematiko vašega obraza in bo kasneje v pomoč vizažistkam in vam, če boste potrebovale kake posebne pristope (recimo, če je kakšno vaše oko bolj leno ali so ustnice precej nesimetrične) Kadar ima obraz posebnosti, se to najprej korigira z ličili. Tak portret je bolj za vašo uporabo, ne toliko za javnost.

To bomo po moje naredili kar tako, da si bom jaz postavila set in boste šle kar skozi po že uveljavljenem številčnem zaporedju, ker tu ni nobenega resničnega poziranja, razen da se naučite popolnoma naravnost držati glavo (NI tako simpl kot bi človek mislil!) in stati za portret.

***********In da tudi tiste, ki še nikoli niste pozirale, vidite, da nič ne boli :))) ************

Takoj, ko boste končale z mano (več kot enega posnetka tu ne rabim), boste šle do vizažistke. Ta vam bo obraz uredila v tako imenovani 'naked face'. To je makeup, ki je sicer zelo zapleten, vendar na koncu ni videti, da sploh imate kakšna ličila na sebi le brezhibno čudovite ste! S tem makeupom bomo naredili, kot rečeno že poprej, nekaj beauty posnetkov kak nasmejan shiny happy, kak resen, strog dostojanstven in morda kakšnega vmes. Za to bo imela vsaka nekaj minut, recimo deset in kakšnih dvajset škljocev. Sproti vam bom povedala, katerega želim.

Osnovni trije looki vsakega modela so: blazno dobre volje, kot da ste ravnokar dobile mladega kokeršpanjela za rojstni dan . Pa strog, hladen a noro seksi haute look . Ter privlačni ampak nenevarni katalogni look. Vadite pred ogledalom! Najprej se vam bo zdelo trapasto, a to je abeceda!

Tudi tu se pozira le z obrazom, vratom in nekoliko z rameni, zato brez panike. Vse o kotih se bomo naučili sproti: sem takšne vrste fotograf, ki za vsako malenkost opozori in pomaga.

Najpomembnejše pri takšnih posnetkih portretih, kjer je pomembna samo vaša lepota in srditost obraza, živost pogleda so linije. Linija čeljusti, ki naj bo lepo vidna, pa dolžina vratu, ki mora biti elegantna, pa seveda svetloba v očeh. To pomeni 'poznaj svoje kote, svojo luč'. Nikoli ne umikajte oči stran od svetlobe. Noben posnetek ni v popolni temi in največja jakost, četudi drobcena, mora biti v očeh. Eleganca (in modni posnetek nikoli ni brez elegance) pride iz ravnih linij oziroma nežnih krivulj senc na licih, nosu, čeljusti, vratu, ključnice, ramen, las, obrvi . Ko je vse to skladno, boste lovile popolnost. Maskerke bodo uredile makeup, ve samo razumite, kaj se išče.

Tretji set slik bodo posnetki vašega celega telesa. (V dvodelnih kopalkah ali zgornjem delu kopalk in kratkih legicah.) To je za vse modele najbolj grozno, ne glede na to, kakšnega videza so, toda agencije takšne slike potrebujejo, tudi, če jih ne kažejo javno. Ti na spletu ne bodo objavljeni, razen mogoče kakšen, ki bo še prav posebej sproščeno lep.  Me jih bomo uporabile tudi za to, da se bo na začetku in na koncu videlo, kako so se vaša telesa izoblikovala, kako so udi dobili lep mišični ton in kako so se obline porazdelile po pravilnih proporcih. Klara bo poskrbela, da boste po šestih tednih čisto vse ki niste lene in polne izgovorov, seveda pripravljene za strogi svet mode.

Verjetno nam bo ostalo še nekaj časa in ker smo fotografi nenasitni kar se tiče fotografiranja lepih ljudi, vas bom poskusila (torej, če bo še čas) sestaviti v dvojice ali celo trojice. Če v dvojice, potem bomo iskali nasprotja, če pa v trojice pa skupine: komercialno, katalog, high fashion Posneli bomo, skratka, celo goro portretov, da boste imele zagotovljeni tako imenovan 'predstavitveni' posnetek, ki se nahaja na prvi strani v BooKu ;)  

Kaj vse potrebujete bo še naknadno napisano, veliko natančneje pa bo tole razloženo v torek, ko se vidimo na prvem predavanju. 

                                                     neučakano, Eva :D