torek, 25. september 2012

Torkove lekcije...




Na današnjem, torkovskem predavanju smo najprej predebatirali vse prisotne kandidatke. Tistih, ki niso bile prisotne, se nismo veliko dotikali, ker želimo, da pohvale in kritike slišijo iz prve roke.Posebna pohvala je šla Suzani, ki je dobila kot nagrado za najboljšo sliko očala WoodStock ter Kimi, ki je dobila uhančke Sofikleja.


Druga naloga je bila snemanje majcene 'reklame za naše sponzorje seXes', oziroma vaja za snemanje takšne reklame. Andreja je dekleta presenetila s tem, da jih je preprosto dala pred kamero in so morale povedati kratek, na pamet naučen stavekna kar najbolj sproščeni način. Bilo je prav osupljivo, kako se niti ena izmed deklet ni zmotila in so vse – glede na to, da je bilo absolutno prvič – delo opravile odlično.
Naslednja vaja je bila predstavitev sebe kot modela. Kot rečeno, počasi se oddaljujemo od nastopa 'osebe' pred komisijo oziroma castingom, in se približujemo predstavitvi 'modela'. Kdo je, koliko je stara, visoka, težka, kakšne izkušnje že ima, kje meni, da so njene močne strani, kje njene ambicije…

Sledilo je nekaj priprav na naslednji fotošut. Ta naj bi se, glede na slabo vremensko napoved, dogajal v studiu. Za studio veljajo drugačna pravila kot za fotografiranje v sončni svetlobi: ličenje je drugačno, polje ostrine je drugačno, svetloba in sence so drugačne … Izkušnja je nujna, saj se, predvsem v slabem vremenu, veliko snemanj godi pri umetni svetlobi.

V petek bomo fotografirali pare v oblekah SeXeS in sicer po eno izmed kandidatk, ki bo skušala pozirati 'bolje' od šefice Tamare. Ker bodo tako frizure kot makeupi relativno uniformirani in minimalistični, bo ostalo še nekaj časa za fotke deklet v a) kopalkah, b) strogih poslovnih kostimih ter, mogoče celo za c) v gibanju, v lahkotnih oblekah… Priložnosti za uporabo dobrega studia se seveda ne sme zamuditi. Tokrat bodo imela dekleta še manj časa in škljockov kot prej, pa tudi pomagalo se jim bo manj. To bo ponovno, že drugo poziranje s celotnim telesom, kjer je največji izziv samozavest – torej dobro osnovana prezenca.

Za dodatno domačo nalogo pa je bil dekletom predstavljen izziv fotografinje – in sicer, da malce pobrskajo po svoji umetnostnozgodovinski izobrazbi in poiščejo osebo iz preteklosti, ki bi jim po videzu in po vedenju najbolj ustrezala. Ali še bolje, naj poiščejo sliko te ženske – sliko v smislu likovnega umetniškega dela – po kateri bi se naslednji fotošut zgledoval. Veljajo le osebnosti do leta 1920 – pa vse nazaj do kamene dobe :)

In pa seveda – saj se prva modna revija nezadržno bliža – nekaj novih, strožjih lekcij iz hoje. 










Ni komentarjev:

Objavite komentar