sreda, 1. avgust 2012

Še malo bolj natančno o Avdiciji....


Nehajte se skrivati in bati, zamudili boste čudovite izkušnje!! Za vse tiste, ki jim je bilo dovolj poziranja pred mobilnimi telefoni in pred ogledali, se bo konec poletja vrstila AVDICIJA.
Pričela se bo takoj, ko se bo zbralo vsaj ducat deklet (ali fantov, seveda; Lahko tudi več.), ki si želijo postati modeli. Prijave se zbirajo do konca avgusta. Septembra in oktobra bo trajal tečaj, ki je vzporedni del PROGRAMa in na koncu oktobra bo izbor favoritke in modna revija (tudi s prejšnjimi kandidatkami).
Nagrade so: 300 evrov denarnega bonusa, BOOk z dvanajstimi slikami v vrednosti 600 evrov, dogovori z agencijami, izkušnje, kontakti s stilisti, vizažisti, fotografi … ter medijska izpostavljenost.
V dveh mesecih bo potekalo sedem fotografiranj z Evo Klevsko, na koncu katerih bo žirija izločila po dve dekleti ali fanta, ki niso izpolnjevali pogojev – še niso bili dorasli izzivu, niso dovolj zaupali vase, se niso znali vesti na setu, niso upoštevali navodil ali domačih nalog, itd… Poudarek ni na vsakodnevnem videzu, saj mnogi prav zaživijo šele, ko so pred kamero, pač pa na končnem rezultatu. Izločeni kandidati bodo smeli še vedno sodelovati na prihodnjih fotografiranjih in na zaključni modni reviji, če se bomo vsi razumeli.
Če imajo kandidati tudi kakšne svoje izdelke, ki bi jih radi pokazali – nakit, obleke, dodatke… se rade volje dogovorimo. Ravno tako so vabljeni k sodelovanju vsi oblikovalci, make-up artisti, frizerji in oblikovalci nakita, ki jim bodo končne fotografije, vaja in spoznavanje novih obrazov na terenu prav prišli :)
V žiriji so:            Tamara Kolenc – art direktorica - http://www.tamarakolenc.si/
                               Klara Pečnik – profesionalni model - http://www.facebook.com/clairepecniq
                               Andreja Jezernik – pisateljica, žirantka – http://pojasnimiljubezen.blogspot.com/
                               Eva Klevska – fotografinja - http://eveofcleves.blogspot.com/

Program bo potekal tako, da se bomo zbrali dvakrat na teden in sicer OKVIRNO ob torkih in ob vikendih (nekateri fotošuti bodo zgodaj zjutraj ali ponoči …) v KŠOC v Celju. V torek bo teoretični del programa za tisti teden, domače naloge, priprave in navodila za fotografiranje, ki bo v petek ali soboto, ura in lokacija fotografiranja navedena vnaprej. Prikazane bodo tehnike poziranja ter teorija modnega žanra – kataloško, komercialno, haute couture. Modelom bodo dani nasveti in navodila kako oblikovati in skrbeti za svoje telo, kožo, lase in počutje. Teden dni kasneje oziroma naslednji torek bodo fotografije ocenjene s strani žirije in (razen prvega izbora, ko ne bo izločen še nihče), bosta vsakič izločeni dve kandidat/ki. Razlogi bodo vselej pojasnjeni in žirija bo odgovorila na vsa kulturno zastavljena vprašanja.
Pri videzu in starosti ni nobenih omejitev, vendar pozor! Modeli, ki niso polnoletni morajo imeti bodisi pisno bodisi osebno privoljenje staršev! Starši smejo spremljati na prizorišča, vendar ne smejo motiti kreativnega procesa – svoje pomisleke ali želje morajo izraziti pred pričetkom snemanj. Kar pa zadeva modele, ki si to zelo želijo, vendar se bojijo, da ne ustrezajo merilom, denimo zaradi kakšnega kilograma ali leta preveč, morajo pomanjkanje centimetrov, odvečen kilogram ali leto nadomestiti s samozavestjo! Lahko ste okrogli kot Nissan Mikra ali stari petdeset let, in če imate sijaj, energijo, pogum, dobre živce in noge na trdnih tleh – TO NI OMEJITEV! Toda velikokrat se zgodi, da ravno zaradi frustracije takšni kandidati zamrznejo in zaradi tega niso dobri modeli – ne zaradi videza. Vabljeni, torej, vendar prosim – zavedajte se svoje lepote. Če ne bi bili privlačni, vas ne bi povabili, da stopite pred objektiv!
Prijavljeni bodo dobili vprašalnike, v katerih bodo tudi teme, ki se jim želijo med fotografiranji izogniti (denimo krzno, žive živali, nežlahtne kovine zaradi alergij, itd…).
Prijavnina je 50€, dogajanje pa je povečini v Celju in okolici. Za vse informacije se obrnite na Tami Kolenc, na telefon 051 6888 34, emajl tamy.kolenc@gmail.com, ali

Ni komentarjev:

Objavite komentar